Investering

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: voor verduurzaming van je huis dien je in je buidel te tasten. Zo’n bedrag moet je echter zien als een investering. Want energiezuinige woningen brengen bij verkoop gemiddeld €6.000 meer op, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Tilburg. Ook goed om te weten: onzuinige huizen worden juist alleen maar minder waard, ongeveer €12.000 bij verkoop. Daarnaast maakt de huidige lage rentestand het extra aantrekkelijk om juist nu te investeren in duurzaamheid bij het afsluiten of oversluiten van een hypotheek. 

Win-winsituatie

Geen idee waar je moet beginnen? Denk eens aan energiebesparende maatregelen zoals muurisolatie en zonnepanelen. Bij deze aanpassingen zijn de besparingen vaak direct groter dan de extra rente en aflossing omdat je energieverbruik – en daarmee ook je energierekening – naar beneden duikt.  Een win-winsituatie dus. 

Slimme modellen


Waar het verduurzamen van je woning voorheen nog omslachtig en ingewikkeld was (lees: een prijzige specialist op bezoek), gaat het tegenwoordig een stuk makkelijker. Op basis van beschikbare data en met behulp van snelle en slimme modellen zijn energiebesparende maatregelen makkelijker te nemen. En je ziet meteen wat ze je kosten én wat ze je opleveren, en welke betrouwbare installateurs de klus voor je kunnen klaren.