Het Prinses Beatrix Spierfonds


Waarom het Prinses Beatrix Spierfonds
Ik ben van mening dat bedrijven los van alle commerciële activiteiten zich in moeten zetten voor maatschappelijke activiteiten. In mijn omgeving komt een zeldzame spierziekte voor, daarom heb ik besloten om het Prinses Beatrix Spierfonds te steunen.

De werkwijze van het Prinses Beatrix Spierfonds
Het ultieme doel van het Prinses Beatrix Spierfonds is alle spierziekten de wereld uit. Het middel daarvoor is wetenschappelijk onderzoek. En omdat het vinden van een behandeling een lange weg is, willen we ook de kwaliteit van leven van patiënten nu verbeteren. Bij beide typen onderzoek staat de patiënt voorop, voor hen willen we het verschil maken. Ieder jaar starten we acht tot tien nieuwe onderzoeken naar spierziekten. Omdat de meeste onderzoeken een paar jaar duren, lopen er gemiddeld vijftig onderzoeken. Om er zeker van te zijn dat dit onderzoek nu en in de toekomst een hoge kwaliteit heeft, investeert het fonds ook in onderzoekstalent.

Pijler 1: Onderzoek naar een medicijn
De zoektocht naar een medicijn of behandeling voor een spierziekte gaat in verschillende fases en duurt jaren. Elke fase is cruciaal: van het nauwkeurig beschrijven van de verschijnselen en het vinden van de oorzaak, tot het ontwikkelen en uitbrengen van een medicijn. Wij financieren onderzoek in alle fases, waarbij voorop staat dat een belangrijke stap wordt gezet op de weg naar een therapie voor mensen met een spierziekte.

Pijler 2: Onderzoek naar kwaliteit van leven
Onderzoek naar kwaliteit van leven levert resultaten op die het leven van de patiënt op korte termijn verbeteren. Bijvoorbeeld onderzoek naar hulpmiddelen, praktische zorg of krachttraining. Eén zo’n onderzoek levert vaak direct een praktisch en toepasbaar resultaat op.

Pijler 3: Stimuleren onderzoekstalent
Het fonds stimuleert onderzoekstalent op het gebied van spierziekten in Nederland. We vinden het belangrijk om (jong) talent aan te trekken en te behouden voor het onderzoeksveld. Daarnaast willen we dat spierziekten ingebed worden binnen de onderzoekscentra. Zo behouden we de hoge kwaliteit van het Nederlandse spierziektenonderzoek.

Pijler 4: Bevorderen onderzoek
Samenwerking en afstemming zijn essentiële voorwaarden om goed onderzoek te kunnen doen. Wij zetten ons op verschillende manieren in om het onderzoek in Nederland te bevorderen.

Meer weten